Posts

Showing posts from January, 2015

Lepas SPM : A Total Guide

Assalamualaikum.


Haiiiii gaisss.Since dah habis SPM banyaklah masa untuk kita mereput dan jadi mayat hidup di rumah.Some of us mungkin kerja kat kedai-kedai ke,menternak lemak,lembu,kambing dan seangkatan denganya,mungkin kalau lebih kreatif sikit buat pokok bonzai ke kan cantik lah jugak taman mak kau.hahahahaa.Tapi macam aku yang dah lama dok asrama mula-mula bestlah dok rumah takda homework bagai tapi lama-lama bosan jugak.Lulz.

Jadi untuk mengisi masa lapang yang banyak ni (banyak ke?) aku pun buat banyak research nak buat apa lepas SPM,nak ambik apa,Universiti apa,job prospect macam mana and banyak lagi.

HASIL KAJIAN PICISAN AKU (sekadar panduan)


Tentukan minat korang Benda yang sangat penting okay.Setelah pemerhatian,pembacaan dan pertanyaan bertalu-talu aku kepada pihak yang lebih berpengalaman first thing yang kau kena ambik kira dalam menentukan hala tuju hidup seterusnya ialah MINAT.Minat yang memang betul-betul minat ok.Contohnya,kau minat bercucuk tanam bekerja dengan alam …